tiistai 5. helmikuuta 2013

Rakkautta, läjäpäin rakkautta

Kattokee, mie sain tämmöttisennii! Ihan on syrän nyt syrjällänsä onnesta!


1. Kiitä tunnustuksen antajaa ja linkitä hänen bloginsa.
Tämäkin tuli jo aikaa sitten tuplaihanuutena arvon mahtikaksikolta Suvi Trokee-Daktyyli (netin runollisin neitokainen!)  ja Kukkavarvas (joka aiheuttaa joka tekstillään välittömän ja akuutin kommentointitarpeen [josta kovasti yritän pidättäytyä, ettei mene ärsyttäväksi jatkuvaksi huutelemiseksi]). Kiitos, kiitos, kiitos!

2. Anna tunnustus viidelle blogille, joilla on alle 200 lukijaa, ja kerro tunnustuksesta blogien kommenttilaatikossa.
Liebaan toki kaikkia seuraamiani blogeja, mutta nyt menee näille, joiden kanssa olen aktiivisimmin yhteyksissä, jotta saan joskus tämän käsistäni.
1) Poutapilvi, sadepilvi ja Hantta - all-around-symppis samalta aaltopituudelta vähemmin hippihörhöilyin - täydellinen paketti siis. :)
2) Safkasta sekaisin ja Sikuriina - aiheena ruoka; ei tarvitsisi varmaan sanoa enempää? Todella paljon samoja aiheita, joita pyörittelen omassa pienessä mielessäni.
3) Pärähdys ja K. Ärjyperä - koska asiat tulee sanoa suoraan.
4) Periaatteen Nainen - uusi, mainio tuttavuus! Suoraselkäistä ja -puheista menoa.
5) STD ja Kukkis - tuli tuplana, lähtee tuplana takaisin! :)
Lisäksi haluan antaa tämän kunniamainintana Liinalle - tätä neitokaista on tullut seurattua jo Korianteria-alkuajoista asti (en ollutkaan tajunnut olevani kammottava stalkkeri, sori nyt vaan. Älä menetä yöuniasi!). Toisten tyyli vain kolahtaa. Pudonneita omenoita, Sivukirjasto ja Vessalukemista ovat tiukassa seurannassa edelleen ja erittäin suositeltavissa muillekin.

3. Toivo että ihmiset, joille annoit palkinnon, antavat sen eteenpäin viidelle suosikkiblogilleen.
Toivonhan minä, koska on kivaa, kun hyvä kiertää, mutta tämäkin hyvä on jo sen verran kiertänyt, etten loukkaannu, jos jää kierrättämättä. Kunhan tiedätte olevanne sangen arvostetut ja iloatuovaiset!

4. Lopuksi pitää tehdä muutama topvitonen:

Viisi asiaa jotka tuovat hyvää mieltä:
Satapäinen yleisö kohahtaa nyt järkytyksestä, kun listaan lapsi, mies, koti, koira, ystävät... Quelle surprise! Yritetäänpä kuitenkin hivenen omaperäisempää ja yksityiskohtaisempaa:
1) Omat sisäpiirin jutut lapsen kanssa - on niin mielettömän kiehtovaa seurata, kun pienen persoona kehittyy, ja todella palkitsevaa on, kun lapsi alkaa vastata vuorovaikutukseen ja tuoda suhteeseen oman panoksensa. Meidän omat jutut, ihana läheisyyden ja yhdessäolon tunne. Eikä tuon naurun ja hymyn tuomaa hyvää mieltä voita mikään. Sisällä läikähtää joka kerta. (Ja sitten tulee paha mieli, kun on ollut itse joko väsyapaattinen ja välinpitämätön tai väsykiukkuinen ja kärttyinen. Huokaus. Paha äiti.)
2) Kodin valmistuminen - kumma juttu, että on tämä ikuisuusprojekti edelleen kesken... Pienikin askel eteenpäin tuottaa käsittämättömän hyvän olon, olipa kyse roskiin/kierrätykseen lähtevästä (jäte)säkillisestä, seinälle saadusta hyllystä tai baarikaappiin tilatuista lasiovista. Kyllä tämä tästä joskus valmistuu! (...kai...?)
3) Luonto - juu juu, nyt meni itsestäänselvyyksien puolelle. Tämä vain jaksaa ilahduttaa joka kerran, kun katsoo ikkunasta / astuu ovesta ulos. Metsä, järvi, hiljaisuus, rauha.
4) Se, että tukka yltää taas ponnarille. Tukka pitää saada pois naamalta, piste. On raivostuttavaa ravata lapsen perässä, kun tuskanhikinen tukka lätköttää naamalla. Kun lapsena ei ollut asiaan sananvaltaa, oli lyhyt tukka. Seiskalla aloitin kasvattamisen, ja lapaluupitkä tukka olikin vuosikausia. Erittäin epäonnistuneen polkkakokeilun jälkeen olin epätoivoisella korjausliikkeellä muutaman vuoden lyhyttukkainen, ja nyt kasvatan taas pitkää. Katsotaan siinä hartiamitassa taas, mihin suuntaan lähdetään... Lisäiloa tuo vuosikausien värjäys- ja raidoituskierteen jälkeen oma hiusväri, joka on nyt vielä sattumoisin kuuminta hottia. Meikäläinen, muodin edelläkävijä.
5) Tämä nyt menee vähän tuohon ystävät-kategoriaan, mutta lukitsen silti vastauksen blogi. On ihanaa saada jotain ihan omaa arjen sekaan, ja saahan tästä edes illuusion sosiaalisesta elämästä. On sydäntäsykähdyttävää, kun löytyy uusi ihminen, jonka kanssa synkkaa.

Viisi asiaa joita tarvitset päivittäin:
1) Kahvi - ei vain pysy tällä unimäärällä hereillä ja toimintakuntoisena ilman. Pohdiskelen uudelleenvieroittautumista, mutta taitaa jäädä pohdinnan tasolle. Kun on niitä terveysvaikutuksiakin. Ja maistuu hyvältä. Ja on fiiliksenä koukuttava. Minäkö muka mielikuvamarkkinoinnin uhri?
2) Puhelin - älykkäämpi kuin omistajansa tässä univajetilassa! Edesauttaa hieman sosiaalisen elämän ylläpitoa. Kamera on ehdoton, koska eihän sitä järkkäriä koskaan ehdi hakea, kun jotain kuvaamisen arvoista tapahtuu. Tosin tämän räpläämiseen koukuttuu, ja kännykkä lieneekin suurin huono äiti -kompastuskiveni... Pyrin henkiseen kasvuun, kärsivällisyyteen ja puhelinpidättäväisyyteen.
3) Läheisyys - sekä henkistä että fyysistä, jotta suhde pysyy hyvänä. Vähän pitää jutella, vähän pitää koskettaa. Muuten alkaa ajautua erilleen.
4) Oma aika - sekä henkistä että fyysistä, jotta suhde pysyy hyvänä. Ha. En ole puhtaasti erakkoluonne mutta olen aina osannut nauttia yksinolosta enkä oikein ymmärrä niitä, jotka ovat mieluummin huonossa suhteessa kuin yksin. Joka päivä pitää saada olla hetki itsekseen, edes pieni.
5) Luettavaa - menee ehkä vähän oman ajan sekaan, mutta kirjaa tai blogia tai fiksua lehteä pitää saada kahlata hetki. Jotain oman elämän ulkopuolista ajateltavaa, aivoille tekemistä.
(Ja vessa ja ruoka ja hammasharja ja vesi.)

Viisi kirjaa joita suosittelet muille:
Kokeillaas panna laidasta laitaan, niin löytyy ehkä jokaiselle jotakin, tai ainakin jollekulle jotakin eikä kaikille pelkkiä plääh-fiiliksiä.
1) Stephen King: Musta torni -sarja(*). Tämä on ehkä enemmänkin fantasiaa/seikkailua kuin peri-kingmäistä kauhua, jos jotakuta ällöttää Kingin vakiolinja. Toimivaa ja mukaansatempaavaa tarinankerrontaa, symppikset tyypit, mielikuvitukselle kyytiä.
2) Marya Hornbacher: Madness*. Tässä toinen kirjailija, joka osaa kertoa vangitsevan tarinan. Omaelämäkerrallinen, surettava, koukuttava, haikea. Karmiva, koska voisi osua omallekin kohdalle ja läheltä liippaa.
3) Cormac McCarthy: The Road*. Voitti vuonna 2007 Pulitzerin. (Meikkis lukee älyllistä laatukirjallisuutta, huomaattehan?)
4) Khaled Hosseini: A Thousand Splendid Suns*. Koska tekee ihan hyvää lukea vieraista kulttuureista "sisältä käsin". Kaunista kieltä, kiehtova tarina.
5) Dorothy Koomson: Goodnight, beautiful*. Hömpähkö kategoria, mutta itkemättä ei tästä selvinnyt. Uskottavat ihmiset, sopivasti juonenkäänteitä.
6) Dan Ariely: Predictably irrational*. Ylimääräisenä vielä tiukkaa faktaa päätöksenteon (epä)rationaalisuudesta. Hauska heppu, mielenkiintoiset kokeet, hyötyä omaan arkielämäänkin.

Viisi kaikkien aikojen suosikkilaulajaa/-yhtyettä:
No nyt meni vaikeaksi. Kyllähän sitä pienenä tuli kuunneltua Abbaa ja Kaija Koota, kun äiti kerran soitti (terveiset vaan sinne "kaikki on äidin vika" -kompleksista kärsivälle [äiti ei tosin tiedä tästä blogista, mutta henkiset terveiset ja lämpimät ajatukset kuitenkin]), mutta hieman on musiikkimaku siitä muuttunut. Listataan ne, jotka tällä hetkellä valitsisin, jos pitäisi ottaa viisi, joita saisi/pitäisi kuunnella loppuelämänsä:
1) Stam1na
2) Viikate
3) Miles Davis
4) Omnium Gatherum
5) Insomnium
Synkähköä pohjavirettä havaittavissa... Vastaan joskus hyvänä päivänä uudestaan niillä pirteillä bändeillä, niin otetaan sitten keskiarvo.

Viisi materialistista joululahjatoivetta:
Just kun mie oon päässy hehkuttamasta, että karsitaan kaikki turha pois tästä talosta!
1) Kirkasvalolamppu - koska talvipimeä. Tarvinneeko selittää enempää? Ei se mitään, avaudun silti. Olen taipuvainen synkistelyyn (silloin kun en ole maanisen ilovimman vallassa, esittäytyy henkisesti tasapainoinen ja hillitty ihminen) ja syksyn ja talven pimeys hidastavat ja uuvuttavat menoa aina. Aina.
2) Monitoimikone - kunnollinen. Keittiöpuuhaus on jäänyt vähän taka-alalle, sattuneesta syystä, mutta tarkoituksena/haaveena on päästä pikkuhiljaa kokkaamaan enemmän ja parempaa. Tästä olisi iloa ja apua hyvinkin paljon. Ostoslistalla on, kunhan jaksaa/ehtii/viitsii perehtyä. Saa suositella!
3) Olohuoneen matto - ks. hyvää mieltä tuovat asiat, kohta 2. Tätä listaa voisi jatkaa piiiiiitkälle, mutta otetaan nyt vain tuo ykköstoive.
4) Työpiste - istumatyö, ergonomia... Laskutilaa, säilytystilaa, tehoa, TOIMIVA NETTI!!!, kiitos.
5) Hierontalahjakortti - lasketaanko materiaksi? Tulisi tarpeen, tekisi hyvää.

Viisi lempiruokaasi:
Jos ei ole jo selväksi käynyt, niin tämän elämän perustavanlaatuinen kantava voima on ruoka. Siten vastaankin hyvin, hyvin kapeasti:
1) Italialainen - pizza, nuff said. (Kuriositeetti: Syön äärimmäisen harvoin pizzassa lihaa.) Lasagne: tomaatti ja juusto, nyrkki silmään -täydellinen yhdistelmä. (Omassa lasagnessani ei edes välillä ole pastaa ollenkaan, koska tomaatti ja juusto.) Pastat, ja etenkin niiden kastikkeet... Ah.
2) Intialainen - tulisuutta, pehmeyttä, täyteläisyyttä, mausteiden kirjoa...
3) Itämainen - tulisuutta, keveyttä, raikkautta, kielellä tanssivia makuja...
4) Pohjoismaalainen - kaikki parhaat perinteiset kotiruuat, riistat, kala, sienet, marjat...
5) Jenkkiläinen - kaikki höttö, jota sielu aina tasaisin väliajoin halajaa. Hampurilaiset, ranskalaiset, täytetyt patongit... Kelle tuli nälkä? Vieläkö ehtii vääntää iltapalaa?

Viisi paikkaa joissa haluaisit käydä:
1) Malediivit, Bora Bora, Tahiti, ... - lämpöä, aurinkoa, tropiikkia, merta, ruokaa... Minne vain, kiitos.
2) Ameriikan roudtrippi ja New Orleans - soul( food)in syntysijoille mielii hän.
3) Uusi-Seelanti ja Australia - täälläpäin ei ole vielä päässyt matkailemaan.
4) Afrikka - ...eikä täällä.
5) Thaimaa - ...eikä täällä, uskokaa tahikka älkää.

Viisi adjektiivia jotka kuvaavat sinua:
1) Perfektionistinen - blogin päivitystahti saattaisi olla himpun verran vauhdikkaampi, kun ei hioisi ja miettisi ihan niin maan perk hitsisti. Tässä mennään välillä neuroottisuuden ja pakkomielteisyyden puolelle. ("Välillä"...)
2) Uupumukseen asti väsynyt - toivottavasti nukkumisesta tulee joskus taas normaali osa elämää. Univelkaa on enemmän kuin asuntolainaa, eikä sitä ole ihan vähän.
3) Huumorintajuinen - määrää on, laatua ei aina niinkään. Monesti on pakko nauraa, jottei itke. Eikä itkemisessäkään mitään pahaa ole, joskus se on paikallaan, mutta aina ei jaksa ulista ja vollottaa. Pilkettä silmäkulmaan, niin jaksaa paremmin. Ei tämä niin vakavaa ole, harva asia on. (Tämä oli pakko valita, jotta muistaisin olevani hauska ihminen. Vähän on ollut matalalentoa alkuvuosi.)
4) Tyhjäpäinen - tämä on onneksi ehkä ohimenevää, ainakin osittain. Tämä pirun univelka, josta en ehkä saa koskaan valitettua tarpeeksi, tuhoaa muistin, ajattelukyvyn ja tilapäisesti aina sen huumorintajunkin,välillä elämänilonkin. Niin, ja keskittymiskyvyn. Eihän minun tästä pitänyt nillittää. Mutta ärsyttää, kun on koko ajan tyhmä ja hidas olo.
5) Vihertävä - hippiytymässä on hän, ei siitä mihinkään pääse. Onneksi kyyninen Perusinsinööri estää hurahtamasta.

Viisi asiaa joista unelmoit:
1) Yksinolo - tätä ei vain ole saanut kyllikseen viime aikoina. Haluan syödä yksin, käydä yksin vessassa, tehdä omia juttuja ja olla tekemättä yhtään mitään, ihan yksin.
2) Loma - yksin, kaksin ja koko perheen kesken.
3) Treffit miehen kanssa - leffaan ja syömään pitkän kaavan mukaan.
4) Kodin valmistuminen - ehtisi elää normaalia perusarkea, harrastaa ja olla yhdessä.
5) Sisäinen tyyneys  - pitäisi varmaan alkaa meditoida. Saisi palikat paikalleen ja lakkaisi haahuilemasta.

Viisi elämänohjetta jotka haluaisit jakaa kaikkien kanssa:
No kannattaakin kysyä sellaiselta, jolla on elämä niin kuosissaan.
1) Unelmoi - ei mullehetikaikkinyt-tyyliin, mutta siten, että miettii realistisesti, mikä on elämässä tärkeää ja mitä myöhemmin haluaa. Haaveista suuntaviivat ja sitten vain konkreettisesti toteuttamaan.
2) Pyydä anteeksi - aina ei tarvitse olla oikeassa, joskus on tärkeämpää ottaa ensimmäinen askel. (Olen malliesimerkki, juu kyllä.)
3) Anna anteeksi - turha märehtiminen, katkeruus ja kauna syövyttävät mielen. Viha ei hetkauta kohdetta mitenkään mutta myrkyttäjää kantajansa. Anna olla, unohda, kevennä omaa oloa. (Itsellä on tässä ihan vähän tekemistä...)
4) Kiitä - anna positiivista palautetta, kehu kun on syytä. Saat samalla kaksi ihmistä hyvälle mielelle.
5) Puhu, rakasta, uskalla - mitään ei saa jos mitään ei uskalla. Kerro, että tykkäät. Sano, kun on paha mieli. Itseään voi suojella liikaa.No niin, näppäimet kuumiksi ja vastaamaan! Jos tämä on jo tehty, listatkaa viisi uutta hyvän mielen juttua. Ollaan positiivisia, kato.

*Luettu englanniksi; en takaa tunnelman välittymistä käännökseen / tiedä, onko käännöstä ylipäätään tehty.

7 kommenttia:

 1. Hahaa, ala kommentoimaan siellä nainen :P jatkuva huutelu ei ärsytä koskaan!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Taidat olla melko haastava tyyppi... ;) Ei vaan, kiitos kovin kovasti, piristi taas p*skaa päivää!

   ...ja selaimessa on sen seittemän välilehteä auki odottamassa kommentointia, että katotaan miten pian alan käydä ärsyttäväksi. :P

   Poista
 3. Kiitos itsellesi! Ja mun blogiin kanssa saa kommentoida niin paljon kuin sielu sietää - mä vain olen nettiselainteknisistä syistä ehtimätön/laiska kommentoimaan muiden blogeissa, vaikka asiaa olisi kyllä :D

  Siihen joululahjalistaan sellainen kommentti, että meille on tulossa tämmöinen: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/18838/cqmxv/Braun-MultiSystem-K-3000-monitoimikone. Mä sitä tuskin kauheasti käytän ja voi olla, etten muista raportoida miehen käyttökokemuksista, mutta siis pikaisen netissä tehdyn tuote- ja hintavertailun tuloksena päädyttiin tuohon. Loppujen lopuksi oikein monipuolisia yleiskoneita on aika vähän, joten jos sellaista hakee, ei se selvitystyö ole kovin iso homma. Paitsi väsyneenä jne., mutta noin niinku kannustuksen sanoja ja silleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielu sietäisi, mutta elämänrajoitusteknisistä syistä ei koskaan onnistu. :D Kunhan joskus ei ole lasta, koiraa, töitä ja kotitöitä painamassa niskaan niin romaania on odotettavissa kommenttilaariin jos toiseenkin... sitten kun on tosi ajankohtaista vastata juhannuksena toppavaatevarustelukierteeseen.

   Oo, kiitos vinkistä! Ja erityisesti tuosta kannustuksesta, tosi rohkaisevaa! :D Eihän tämäkään ole ollut tehtävälistalla kuin noin x kuukautta, mutta jospa tästä pääsisi alkuun...

   Poista
 4. STALKKERI! Ei saa naurattaa toimistolla istuvaa, katsovat pahasti tuossa ympärillä :D

  Ihanaa, jos jutut uppoaa. Aion ikuisesti muistella tätä kommenttia, kun tuntuu pahalta <3 Kiitos. Oikeasti, iso kiitos.

  Hyvät listat oli, voisin kommentoida monta juttua, mutta tartun nyt vain tähän läheisyysjuttuun: läheisyys ja sen tärkeyden ymmärtäminen on uskoakseni suurta viisautta. Se, että siihen tietoisesti panostaa tekee oikeasti suhteelle hyvää. Vahingossa etääntyminen on niin helppoa, mutta ei se panostuskaan paljoa vaadi ja tekee kuitenkin niin onnelliseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla tosibloggaajilla on ainakin yksi ikioma stalkkeri! <3

   Ei vaan, mahtava ja ihana olet, ja hurjan fiksu ja sanavalmis. Ei ihme, että tulee seurattua tiiviisti.

   Tuo läheisyysaspekti on itselle pakkotiedostettu ja pakkokäyttöönotettu juttu. Väsyneenä alan helposti hakea omaa tilaa ja eristäytyä, ja nyt kun sattuneesta syystä on "ihan vähän" "aina välillä" väsynyt, niin on vain pakko jaksaa vähän "väkisin" pitää yhtä ja kiehnätä kyljessä, ettei käy huonosti. Loppujen lopuksi kuitenkin helpottaa se omakin ahdistus, kun saa olla kainalossa. :) (Että pitää ihmisen olla vaikea, huokaus.)

   Poista

Antaa paukkua!