![]() |
Lasirasiakokoelman kasvatus kesken |
Lätinät sikseen ja resepti kehiin:
voita, öljyä
1 rkl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
400 g pakasteseitiä
soijakastiketta (vähäsuolaista)
sitruunamehua
2 dl kermaa
~ 100 g maustamatonta tuorejuustoa (Arla Apetina on lisäaineeton)
suolaa, sitruunaa
Kuumenna hetki paprikajauhetta ja mustapippuria voi-öljyseoksessa. Lisää seiti haluamasi kokoisina paloina (minä kuutioin pieneksi ja muhjustelin vielä pannulla) ja ruskista halutessasi nätti pinta tai pidä lämpö pienemmällä (=terveellisempää). Lorauta päälle vähän soijakastiketta ja sitruunamehua, pyörittele sekaisin. Lisää kerma, anna kiehua vähän kokoon. Lisää tuorejuusto, sekoittele tasaiseksi. Valmis! Omalle lautaselle voi lisätä suolaa ja sitruunamehua - itse olen ihan koukussa sitruunan makuun ja puristelen aina sitruunan tyhjäksi omaan annokseen... Jos reseptillä tekee alle vuosikkaalle, soijakastikkeen voi lisätä (suolan takia) vasta omalle lautaselle ja kalat voi jättää joko isoiksi sormipaloiksi tai muussata sopivaksi.
Kylkeen sopii mainiosti pottumuusi. Meillä muusi tehdään aina kuorineen, koska kuorissa piilee kaikenlaista hyvää. Tykkään muutenkin "rustiikimmasta" muusista ihan sileän sijaan. Perusmuusissa keitetään pilkotut potut kuorineen (suola)vedessä, joka kaadetaan pois, kun perunat ovat kypsät. Kattilaan nakataan voita ja tuorejuustoa ja lorautetaan maitoa (tai kermaa...) ja pyöritellään sopivan notkeaksi. Usein lisään perunoiden sekaan myös kukka- tai parsakaalia, joilla muusiin saa sujautettua osan päivän kasviksista. Palsternakka sopii myös!
![]() |
Sydämellistä pottua |
Btw mistä olet löytänyt lasirasioita?
VastaaPoistaKiva kalaohje, kalaa tulee syötyä liian vähän :/.
Nämä nappasin mukaan ihan Prismasta! Hinta pikkuisen kirpaisi verrattuna vastaaviin muovipöniköihin, mutta pikkuhiljaa täydentelen varastoa.
PoistaKalan syöminen on itselläkin aika huonoissa kantimissa. :( Sitä on tullut kokkailtua niin harvoin, että puuttuu ne arjen perusreseptit kokonaan. Kunhan tuo mies taas ehtii ulkoiluttaa vapojaan, niin pitää kokeilla keksiä uudenlaisia elämyksiä. :)
Hyvä, kiitos! Minä olen vaihtanut taikinakulhoja ja mittoja metallisiin tässä kun on mennyt rikki ja toki hinta kirpasee niissäkin mutta veikkaan, että kesto on aika paljon parempi ja jospa se kierrätyskin olisi laadukkaanpi muoviin verrattuna... Pieniä tekoja :). Plus muovi alkaa tökkiä kyllä ihan silmäänikin ja ne ällöt bakuja keräävät säröt pinnoissa!
PoistaTaikinakulhot ja mitat on seuraavana listalla täälläkin! Metallikulhot on vielä aika monikäyttöisiä, menevät nättinä salaattikulhonakin - että saadaan se estetiikkakin vielä pluslistalle lisättyä. ;) Muuten olikin sulla samat pointit kuin itsellä, nyt vain sitä muovikrääsää karsimaan...
PoistaMä teen seistä mummon reseptillä paprikakalaa, ihan vaan seitä, reippaasti paprikajauhetta ja himppuset suolaa. Perunamuussin kanssa nami :)
VastaaPoistaOi, pitääpä joskus kokeilla, kiitos vinkistä! Repertuaariin sopisikin hyvin tällainen "kuivempi" kalaresepti, ei aina tarvitse uida kastikkeessa... :)
PoistaIhana sydänpottu! <3 Ja täytyypä ottaa resepti kokeiluun, kaupassa taas tuskailin, että miksei me ikinä syödä kalaa. :(
VastaaPoistaMeilläkin pitäisi lisätä kalaruokien määrää, ihan reippaastikin. :( Toiveissa on, että kun arkielämä joskus tästä vähän rauhoittuu, niin mies ehtii sen verran kalalle, että pääsee väkisinkin kokkailemaan. Olisi muutakin kuin sitä kasvatettua lohta lautasella...
Poista