sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Äiti on nyt ihan tosissaan väsynyt

...mutta ei, yllätys yllätys, aio pelkästään valittaa. Ha! Ettepä osanneet odottaa tuota!

Naisten Kymppi oli ja meni, ilman minua. Veetuttaa vieläkin. Ajankäytölliset, rahalliset ja lapsenhoidolliset sekä valitettavasti myöskään henkiset ja fyysiset planeetat eivät sitten tällä kertaa kohdanneet, paitsi korkeintaan päinvastointodellisuudessa. Veetuttaa vieläkin.

Muutenkin on ollut (taas vaihteeksi...) melko kaoottinen tämä olotila jota elämäksikin kutsutaan. Perusinsinööri karkasi uistelureissulle*, ja kiitos pihalla pyörivistä pupuista innostuneen Pupunaattorin, yöunet jäivät tavallistakin vähemmiksi. Jos ei olisi näin helteinen ilma, karvalakki lämmittäisi pään lisäksi mieltäkin, jos ymmärrätte, mitä tarkoitan. Kunhan tästä rauhoitun (ja saan suonet täyteen kofeiinia), niin jaksan ehkä arvostaa tilanteen koomisia aspekteja. Onhan se sängyn reunan yli vieterinä kuikisteleva koiran pää hassun näköinen yhdeltä yöllä, kun koiralla on "ihan hirveä hätä", ja onhan hulvatonta, kun se sitten lopulta saa tikistettyä sepelikasan reunaan viisi ja puoli tippaa. Ja herättää uudestaan vielä kuusi (6[!]) kertaa, josko hyvinkin vieläkin pääsisi jaloittelemaan. Ja kun ei pääse, sirottelee kostoksi äidin eteisessä aamua odottavat sukat (4 kpl: kaksi ohutta lenkkareihin ja kaksi paksua sisätossuiksi, kun on lattialämmitys kesäaikaan kylmällä) pitkin kämppää - ulko-ovelle, punkkaansa sekä keittiönpöydän alle ja -ikkunan eteen; ilmeisiä pupuntähystys- ja ulosmielimispaikkoja - ja mököttää aamun punkassaan. On minua persoonilla siunattu!

Väsymystila on taas sitä luokkaa, että on ylletty uusiin ennätyksiin. Eilen unohtui laittaa lapselle vaippa, kun lähdettiin kauppareissulle. Millainen äiti unohtaa laittaa vaipan? No, perin juurin uupunut. Hykertelette ehkä hupaisan anekdootin toivossa, mutta valitan: Vaipan puuttuminen huomattiin vasta kotona potalle mentäessä eikä suinkaan kosteissa merkeissä kesken kauppareissun, vaikka pysähdyttiin lonehtimaan siemeniä suunnitelmissa oleville kukka-alueille. Ja siinähän kesti, kun otetaan huomioon, miten vähästä Perusinsinööri ja minä osaamme välillä olla samaa mieltä.


Ai niin, pitikö minun olla valittamatta? Hyviä hetkiä kuvasuolloksen muodossa, olkaatten hyvät.

Iloa lapsesta.
Kesän ensimmäiset paljasjalkailut - Äiti, tuntuu ihan tosi oudolta tämä! Mitä tää on?

Näinkös näitä pikkupöksyjä käytettiin?

Kesäinen piha, ihana piha.


Omppu kukkii

Kirsikka kukkii

Uusi aarre on syrjäyttänyt univalaan kärkipaikan unikamuna.


Väsynyt puutarha-apulainen

 
*En minä sillä, että se alvariinsa ravaisi omissa menoissaan, mutta raskaita ovat kyllä silti nämä äiti hoitaa -viikonloput. Oikeasti mielelläni suon toiselle iloa ja hyvää mieltä tuottavia omia hetkiä, ja on se tämän ihan tosissaan ansainnutkin, mutta voi kun joskus itsekin pääsisi. Että pääsinpähän nyt sitten vielä kuitenkin vähän valittamaan!

2 kommenttia:

 1. Meillä ei eläimet ole sillälailla valvottaneet. Kyllähän kissat jotain rallia täällä keskenään pitää mutta ei siis tuollaisia että niitä pitäisi lähteä johonkin ulos tepsuttamaan tai jotain. Luulen että melko pian meillä irtoaisi pää, joko kissoilta tai emännältä. Joku roti, oikeesti.
  Sitäpä piti vain sanomani että jälkikasvu on sittne kyllä osannut sen "no eipäs nukutakkaan"-leikin ja kun on tarpeeksi vituttanut niin olen korkannut viinin. Jos valvotaan niin valvotaan sitten tyylillä! Ei se väsymystä pois vie vaan ompahan ollut sen hetken helpoke.
  Mä olen nyt jo näiden vähien kesäpäivien aikana hokenut väsymiseen asti anekdoottia "onneksi on kesä" ihan kaikkeen mikä vaan ottaa henkeen ja hermoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tuo herra Beagleström yleensä nukkuu yönsä ihan nätisti, mutta nyt kun se on niin vauhkona noiden pitkin ja poikin pihaa pomppivien pupujen perään... Sen siitä saa, kun haluaa jäniskoiran keskelle pupuparatiisia. Toissa kesänä yksi pariskunta puski poikasensa tuohon tontin nurkkaan. Siinä ne pallerot sitten nurtsin rajalla tököttivät.

   Onneksi tuo vähempikarvainen pikkuinen on nyt jotenkin pitänyt uniongelmansa aisoissa, tosin nyt näköjään tämä kuumuus heikentää unta... Uh. Viinitonkka ostoslistalle, heti.

   Ja juuri noin, onneksi on kesä. Kesä, kesä, kesä! <3

   Poista

Antaa paukkua!