lauantai 13. huhtikuuta 2013

Mätystellään purkkaa

Voitin, kuulkaas, vastoin kaikkia todennäköisyyksiä ja historian tilastoja, helmikuussa Jennijeen arvonnasta Fazerin uuden ksylitolpläjäyksen. Eilen sitten viimein postitäti kantoi ovelle asti paketin, josta paljastui odottamieni Xylimax Naturals -tuotteiden lisäksi muutakin propagandalahjusta. Kiitos vain Fazerille, ja yhtä lailla Jennille!


Läjä kaikenlaista kivaa

Merkkarit ja Xylimax-purkat (Flow- ja Trio-pussit) sai mies, koska edellisistä en tykkää ja jälkimmäisissä oli arominvahvennetta (tässä kohtaa sopii selata läpi minitietopaketti lisäaineista) ja ylipäätään turhan paljon lisäaineita. Miestä ei kuulemma pakota. Mutta nuo Naturalsit! Onneksi juuri niistä oli tuplapussit kahta makua ja samoin noista ksylipastilleista tuplarasiat molempia makuja - hampaita meillä harjataan kyllä kiltisti ja ahkerasti (melkein aina...), mutta olen ajatellut ottaa lisäksi uudeksi tavaksi ksylitolnamut ruoan jälkeen, kun lapsi ei varmaankaan vielä ymmärrä purkan jauhamisen syvintä olemusta.

Näissä purukumeissa makuina on "Raikas spearmint" ja "Aito sitruuna". Spearmintista en yleensä kamalasti välitä (aion kyllä vetää molemmat pussit ja ehkä vaihteluksi joskus toistekin) ja korkkasinkin tietysti ensin sitruunan, koska sitrukset ovat ihan parasta. Maku hävisi aika nopeasti, mutta en pidäkään purkan lätskyttämisestä. Näissä on ksylitolia 72 % ja vain 4 lisäainetta, eivätkä nekään pahimmasta päästä, joten uusi vakiopurukumi on nyt saapunut taloon. Niille, jotka pohtivat kuumeisesti edellisen vakiopurukumin henkilöllisyyttä: Rainbow'n (jolla on muuten yllättävän paljon lisäaineettomia tuotteita) täysksylitolipurkka, joka oli lisäaineiltaan paras normimarketista löytämäni vaihtoehto, mutta kun siinä ksylitolia on 65 % ja pari lisäainettakin enemmän, niin menee ykkössija vaihtoon, vaikka siinä maku ehkä kauemmin kestääkin.

Pastilleissa makuina on Villi vadelma ja Lempeä lakritsi, ja lapsukainen odottaa käsi ojossa kumpaa tahansa herkkupalaa ruoan päälle. Että onnistuupahan houkuttelematta tämäkin terveysteko. Olivat itsestäkin erinomaisen syötävän makuisia, joten ostoslistalle rustataan hetimiten keko näitä, jotta saa jokaisen käsveskan johonkin taskuun rasian mukaan. Tuo vadelma on muuten jotenkin Pez-mäinen, oi nostalgiaa.

Äiteen herkkukaappiin päätyi vielä suklaapatukka ja -levy. En varmaan tätä "tummaa" suklaata kera mustikkain ja vadelmain itselle kuuna kullan valkeana ostaisi, mutta kun nyt oli siinä niin menköön... Tavallista maitosuklaata voisin joskus sokerintuskissani vetää, ja joskus vedänkin, ja itse asiassa kaksi riviä katosikin jo uupumuksen taltuttamiseksi. Kröhöm. Loppuja säästellään seuraavaan katastrofihetkeen.
4 kommenttia:

 1. Naturals-purkat oli hyviä. Ne on vähän kovempaa kamaa kuin normaalit purkat, mulla tulee helposti leuat kipeäksi liian "kovan kaman" jauhamisesta, joten täytyy vähän rajoittaa.

  Pastillit on tosi hyviä, ja yllättävästi salmiakki maistuu myös 3 veelle, vaikka olin ajatellut mutustella ne ihan itse. :) Samainen 3 vee jauhaisi purkkaa tosi mielellään, mutta toistaiseksi joka toinen tulee nielaistuksi, niin on pitänyt välillä ohjata hänet pastillien pariin.

  Ja lienee kysymättäkin selvää, että suklaat oli m-i-n-u-l-l-e! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiukkaa tavaraa olivat! Mutta tosiaan tuo maku ei minusta säilykään niin kauan, että jaksaisi montaa minuuttia jauhaa.

   Pastillit pitää ottaa omaankin käyttöön, olivat yllättävän hyviä! Purkkaa en Pikkupöllölle uskalla edes kokeilla. :) Enkä suklaata... ;)

   Poista

Antaa paukkua!