tiistai 29. tammikuuta 2013

Pikkupöllö 1 vee, 3. ja viimeinen osa

Yleisön pyynnöstä kolmososa! (Tosin Kukkiksen "osa kolmosta odotellessa" voitaneen myös tulkita lieväksi kettuiluksi [ystävällismieliseksi sellaiseksi, arvelen ma], mutta valittakoon tällä kertaa tulkintaan kirjaimellinen lähestymistapa, koska kukapa ei haluaisi jauhaa lapsestaan vielä vähän lisää. Syyttäkää siis Kukkista, mitäs ei veettuillut suorempaan. :)

Parhaita leluja ovat ehdottomasti pallot ja palikat. Pehmolelut eivät oikein kiinnosta, ja nukkea Pikkupöllöllä ei (vielä) ole ollenkaan. Tämä ei ole mitään väkisin poikatyttöistämistä, lapsi saa itse valita mielekkäät lelut ja leikit. Mitään yyberhippilinjaa ei sukupuolineutraaliin kasvatukseen olla otettu, tytöllä on kyllä ihan tyttömäinen nimi ja sedät ja tädit ovat setiä ja tätejä eivätkä ihmisiä, eli fyysistä sukupuolta ei käydä kieltämään - niin se vaan on, että on miehiä ja naisia, piste - mutta sen kummemmin ei aleta määritellä, millaisia näiden pitää olla. Kukin on sukupuolestaan riippumatta omanlaisensa sekoitus (miehisiä ja naisellisia) piirteitä, ja hyvä niin. Lapsi pyhistelköön siis autoillaan (kun ei reppana pöristellä osaa, pihisee vain pyhhh) ja räplätköön äidin koruja rauhassa, kunhan kasvaa kunnon ihmiseksi. (No niin, pääsinpä jorisemaan kasvatusfilosofiaakin.)

Pikkuautojen lisäksi tyttöä kiinnostaa muuten traktorit. Niitä huristaa säännöllisin väliajoin tiellä, ja käypä yksi auraamassa välillä meidän pihaakin. Isoja ovat, ja kovaäänisiä. Täh! Täh! Kukatkin kiinnostavat, eikä ehkä ihmekään, kun äiti kerää työhuoneeseen viidakkoa. Katsotaan, mitä harvoista valmiista istutuksista on kesällä jäljellä, kun pääsee viipottamaan vapaana pitkin pihaa...

Monesti pikkuinen uuvahtaa uneen, kun tälle hyräilee Finlandiaa. Sivistetään iskän pieruhuumorioppien tasapainoksi vaikka väkisin! Potalla typy yrittää jo pyyhkiä itse, yhtä hyvin tuloksin kuin itsenäisessä sukkapukemisessa. Sinällään jännä, että paljon haluaa itse kokeilla ja tehdä, mutta muuten on sitten moinen kylkikoppis.


Äsken löytyi ruoka, joka ei uponnut suoraan. Vuotisen rajapyykki kun ylitettiin, niin lähdettiin kokeilemaan pieneltä kiellettyjä aineita pinaattivellillä. Kymmenkuntaan lusikalliseen jäi. Ylihuomenna lähtee maksakastike. Raporttia seuraa.

2 kommenttia:

Antaa paukkua!