keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Dilemma

Lähtöasetelma: Lapsi ei nuku päiväunia. Jos sattuu nukkumaan, niin sikeämmin ja pidempään silloin kun äiti nukkuu vieressä (tai kärvistelee järjiltään tylsistyneenä eväänsäkään väräyttämättä, jottei lapsi vain herää, kun kerrankin nukkuu).

Ongelma: Nukkuuko myös äiti, jolloin lapsi nukkuu kauemmin, mutta äidillä ei ole sekuntiakaan omaa aikaa koko päivänä? Vai saako äiti hengähtää edes sen vaivaiset viisi minuuttia ja joko olla tekemättä yhtään mitään tai raivopuuhata jonkin pakollisen kotityön otsalohkoa kiristämästä?

Kas siinä vasta pulma.

(Sivuhuomautuksena: Toisaalta - toisaalta -tilanteet ovat syvältä. Jos molemmissa vaihtoehdoissa on suunnilleen yhtä paljon hyviä ja huonoja puolia, on päättäminen ihan mahdotonta. Ei pysty.)

4 kommenttia:

 1. Toisaalta-toisaalta-tilanteissa on kuitenkin myös se etu, että molemmat vaihtoehdot ovat yhtä hyviä tai huonoja. Eli valitse milloin mitäkin, menee takuulla oikein!
  Vaikka toisaalta, kaikissa tapauksissa varmasti mietit kuitenkin jälkeenpäin, että olisiko toinen valinta sitten kuitenkin ollut parempi... Hmmm.

  VastaaPoista
 2. Itsellänihän ei suinkaan ole tapana jossitella jälkikäteen... ;) Jossain joku viisaampi kirjoitti, ettei pitäisi kuvitella olevansa onnellisempi tms. jos olisikin päättänyt/valinnut toisin, vaan pitäisi vain ajatella, että tilanne olisi vain erilainen. Sillä mennään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se pitäiskin ajatella! Pistän korvan taakse ja seuraavalla kerralla jossitellessani päädyn tähän lopputulokseen. :)

   Poista
  2. ...aina kun itsekin muistais, kun harmitus iskee... :D

   Poista

Antaa paukkua!